Charlie Hebdo starneste furie in Rusia cu caricaturile legate de armistitiul din Ucraina

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 01-03-2015 23:34

Şeful Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din cadrul Dumei de Stat, Aleksei Puşkov, a denunţat duminică drept "oribilă" o caricatură publicată în ultimul număr al săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo despre armistiţiul din Ucraina, potrivit AFP.

Desenul, intitulat "Încetarea focului: plictiseala se instalează la Doneţk", îi înfăţişează pe locuitorii din Estul separatist al Ucrainei în mijlocul ruinelor, întrebându-se: "Şi dacă am organiza ceva cu caricaturişti?".

"Este macabru, nu libertate de expresie", a scris pe contul său de Twitter Aleksei Puşkov, cunoscut pentru luările sale de poziţie extrem de virulente.

Rusia a salutat iniţial marşul istoric organizat la Paris contra terorismului după atentatele din luna ianuarie, însă ulterior numeroase mass-media şi oficiali ruşi s-au desolidarizat de Charlie Hebdo, acuzat printre altele de lipsă de respect faţă de credincioşi.

Trei jurnalele ruseşti au fost sancţionate la sfârşitul lui ianuarie de autoritatea de control a presei pentru că au publicat recentele caricaturi ale profetului Mahomed, apărute în săptămânal.

Mai multe sute de mii de manifestanţi s-au adunat pe 19 ianuarie la Groznîi, capitala Ceceniei, pentru a denunţa caricaturile din săptămânalul satiric francez.

AGERPRES