Putin a dat ordin pentru plasarea Flotei Nordului în stare de alerta

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 16-03-2015 11:03

Presedintele rus Vladimir Putin - comandantul suprem al armatei ruse - a dat ordin luni, în jurul orei locale 08:00, pentru plasarea în stare de alerta maxima a Flotei Nordului, precum si a unor unitati separate din cadrul Districtului militar Vest si a fortelor aeropurtate în vederea unei inspectii surpriza, relateaza RIA Novosti.

Un anunt în acest sens a fost facut de ministrul rus al apararii Serghei Soigu la Centrul national de gestionare a apararii din Moscova.
La aceasta inspectie de verificare inopinata a starii de pregatire de lupta participa 38.000 de soldati, 3.360 de tehnica militara, 41 de nave, 15 submarine, 110 avioane si elicoptere, a indicat ministrul Soigu.
În acelasi timp, comandantilor diferitelor tipuri de arme, sefilor directiilor centrale din Ministerul Apararii le-au fost înmânate deja pachete cu planul viitoarelor exercitii ce vor trebui desfasurate în cazul acestei inspectii surpriza.
Serviciul de presa al Districtului militar Sud a anuntat ca o nava cu rachete 'Daghestan' din flotila rusa din Marea Caspica a parasit luni portul si a iesit în larg pentru exercitii de tragere cu rachete, aplicatii în care va fi implicata si artileria.
AGERPRES