Ponta, citat în instanţă pe 1 aprilie

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 19-03-2015 12:30

Premierul Victor Ponta este citat, în 1 aprilie, la Curtea de Apel Cluj, în procesul intentat de liderul PNL Cluj Mihai Seplecan, care a depus o plângere penală deoarece Guvernul nu a organizat alegeri parţiale pentru conducerea Consiliului Judeţean, după demisia lui Horea Uioreanu.

"Urmare a plângerii făcute în contencios administrativ în legătură cu obligarea Guvernului Ponta de a respecta legile şi de a declanşa alegerile parţiale pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, prima înfăţişare va avea loc în data de 1 aprilie, ora 9.30, la Secţia de Contencios administrativ a Curţii de Apel Cluj. Victor Viorel Ponta şi PSD au impresia că se poate glumi pe seama drepturilor cetăţenilor Clujului de a alege şi de a fi ales. Sper să nu trateze situaţia ca pe o glumă, aşa cum s-au obişnuit să guverneze România”, spun reprezentanţii PNL Cluj, într-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Potrivit citaţiei Curţii de Apel Cluj, în acest proces apare ca pârât "Guvernul României - prin prim-ministrul Victor Ponta”, iar PNL Cluj este reclamant.

În ianuarie, Mihai Seplecan a depus, la Parchetul instanţei supreme, o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva premierului Victor Ponta, pentru că nu organizează alegeri parţiale la preşedinţia Consiliul Judeţean Cluj, după demisia lui Horea Uioreanu.