PSD are probleme în Senat

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 30-03-2015 07:36
Actualizat: 30-03-2015 07:48

Senatorii PSD nu reușesc, de câteva săptămâni încoace, să se mobilizeze exemplar pentru legile organice, acolo unde au nevoie de minim 85 de voturi. Surse din partid spun ca situatia l-a facut pe Ilie Sarbu, liderul grupului PSD, sa traga un semnal de alarma.

In cea mai recenta sedinta a grupului senatorial PSD, subiectul prezentei la votul final a generat nervozitate printre colegi. Ilie Sarbu le-a cerut, spun surse din partid, colegilor sai, sa nu mai absenteze nemotivat. La finalul sedintei, o serie de senatori PSD ne-au declarat ca ii deranjeaza situatia in care ei sunt 'proștii de serviciu mereu la datorie' si alti colegi absenteaza repetat.

Situatia prezentei reduse a senatorilor PSD din plenul Senatului a dus la situatii in care Ordonante ale Guvernului au picat la cateva voturi.

Alti PSD-isti cu vechime in Senat sunt nemultumiti dar linistiti. 'Asa a fost mereu la noi, foarte stransa majoritatea", spun acestia.

La voturile cruciale, PSD a reusit insa sa-si adune toti senatorii in banci.

Surse din grupul senatorial PSD spun ca Ilie Sarbu a vorbit la modul general despre absente, fara sa nominalizeze pe cineva anume si unii senatori PSD sunt de parere ca ar trebui identificati foarte clar cei care lipsesc repetat.