INEDIT Consilieri judeţeni au plecat la muncă în străinătate?

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 30-03-2015 23:21
Actualizat: 31-03-2015 06:51

Doi consilieri judeteni din Hunedoara nu au mai venit la serviciu de mai bine de 4 luni.

Cei doi consilieri par să fi uitat cu desăvârşire că în luna iunie a anului 2012 au fost aleşi în funcţiile de consilieri judeţeni. Cei doi nu au mai participat la şedinţele Consiliului Judeţean din luna decembrie a anului trecut, scrie presa locala.

Adrian Zvâncă a fost ales consilier judeţean în 2012 pe lista USL din partea PNL. În toamna anului trecut însă, Adrian Zvâncă a demisionat din PNL şi a rămas independent. Consilierul rămas fără partid a participat ultima dată la o şedinţă de consiliu judeţean în luna decembrie 2014. De atunci, figurează absent la fiecare şedinţă.

Potrivit unor surse, Adrian Zvâncă s-ar afla într-o ţară străină unde a plecat pentru o perioadă de timp pentru a câştiga un ban în plus. Este puţin probabil ca independentul din Valea Jiului să se întoarcă la timp pentru şedinţa din luna aprilie întrucât a depus deja la Consiliul Judeţean un document prin care anunţă că lipseşte din motive personale până pe 30 aprilie.

Cosmin Costa a fost ales în 2012 consilier judeţean pe lista USL din partea UNPR. Între timp a trecut în barca PNL, iar din noiembrie 2014 nu a mai dat pe la şedinţele Consiliului Judeţean.

Surse neoficiale au declarat că alesul a depus la CJH un document prin care anunţă că lipseşte din ţară în perioada 17 martie – 30 aprilie. Nu se ştie însă oficial de ce a lipsit până acum. Potrivit unor surse, Cosmin Costa, ca şi Adrian Zvâncă, se ocupă în această perioadă de afaceri personale într-una din ţările Uniunii Europene.

Până în acest moment cei doi nu au putut fi contactaţi pentru a oferi o explicaţie cu privire la absenţele din ultimele luni.

Potrivit Legii privind Statutul aleşilor locali, mandatul unui consilier judeţean încetează de drept în cazul lipsei nemotivate de la mai mult de 3 şedinţe ordinare consecutive ale consiliului.

Sursa