Consilierul lui Klaus Iohannis face ordine în Parlament: obiectivul președintelui pe Constituție

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 31-03-2015 13:55

Consilierul prezidențial, Simina Tănăsescu, a venit în cadrul Comisiei de revizuire a Constituției din Parlament și a anunțat principalele obiective ale președintelui Klaus Iohannis pe tema revizuirii Constituției.

”Probabil că în 2015 ar trebui să fie identificate 1-2 scopuri, un obiectiv căruia să se subsumeze toată filosofia Constituției.

Trebuie să vedem în ce scop revizuim Constituția: este o modificare de parcurs, care poate fi necesară sau este o viziune pe termen mai lung”, a declarat Simina Tănăsescu.

În discuție a intervenit Călin Popescu Tăriceanu, care i-a cerut consilierului prezidențial să vină cu observații mai aplicate. ”Puteți, încercând să vă depărtați o clipă de funcția pe care momentan o dețineți, puteți face trei observații esențiale?”, a întrebat Tăriceanu.

”Încerc, măcar parțial. Inserația aceasta mie mi-a trezit un semn de întrebare major: suntem într-un moment esențial, în care trebuie să modificăm din temelii organizarea statală sau suntem doar la o modificare de parcurs.

Trebuie să vedem ce dorim să facem. Să discutăm doar lucruri mici, pentru a vedea cum funcționează autoritățile statului sau ne propunem să revedem procedura legislativă în Parlament, pentru că asta presupune filosofia adoptării legilor în Camera Deputaților sau Senatului”, a răspuns Simina Tănăsescu.