Un nou SCANDAL: Claudiu Lucaci nu mai e șef la știrile TVR

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 03-04-2015 21:24

Claudiu Lucaci a primit un punctaj sub cel necesar pentru a-si putea pastra functia de coordonator cu atributii de director al Directiei Stiri din TVR, insa acesta are posibilitatea sa depuna contestatie.

Lucaci a confirmat ca a primit un punctaj sub cel necesar si a declarat ca va contesta acest rezultat, precizand ca a inteles dintr-o discutie cu Stelian Tanase, seful SRTv, ca evaluarea managerilor TVR s-a facut "pe considerente politice".

Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci) a fost reevaluat, desi a obtinut un punctaj care ii permitea sa isi mentina actuala functie la prima evaluare a activitatii sale, insa o comisie condusa de Stelian Tanase, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), a decis ca procesul de evaluare in cazul sau "a fost viciat".

Claudiu Lucaci a fost numit sef al Directiei Emisiuni Informative si Sport (DEIS) in iulie 2012 de catre presedintele director general al TVR, Claudiu Saftoiu. El si-a inceput cariera de jurnalist in 1990, dar a facut cateva pauze de presa in vremea Guvernului Nastase, unde a fost purtator de cuvant (2001-2003), apoi pentru ocuparea functiei de consul general la Los Angeles, iar la final pentru cea de purtator de cuvant la Ministerul Tineretului condus de Monica Iacob Ridzi.