Atentat la Ministerul Educației: Cel puțin 6 oameni au fost uciși

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 14-04-2015 15:23

Islamiştii shebab au atacat marţi Ministerul Educaţiei din Mogadiscio, detonând o maşină-capcană în faţa clădirii, după care un comando înarmat al insurgenţilor a pătruns în interior, înregistrându-se şase morţi, potrivit poliţiei, relatează AFP.

''Şase persoane au fost ucise, în majoritate civili, dar ministerul este acum securizat şi forţele guvernamentale au preluat controlul în totalitate'', a declarat un responsabil al poliţiei, Ahmed Weli Malim.

Ministerul este situat în cartierul denumit K5 al capitalei somaleze, un cartier ce a fost deja ţinta atacurilor islamiştilor shebab în ultimele luni.

Islamiştii shebab, având legături cu Al-Qaida, au revendicat imediat atacul. Purtătorul lor de cuvânt Abdulaziz Abu Musab a afirmat, de asemenea, că luptători înarmaţi au pătruns şi în interiorul Ministerului Petrolului, vecin cu Ministerul Educaţiei, informaţie ce nu a fost însă confirmată.

Militanţii shebab au adoptat deseori tactica atentatului cu maşină capcană pentru a forţa accesul în clădiri fortificate, după care oameni înarmaţi pătrund în interior prin breşa formată, scrie agerpres.ro