Cea mai surprinzătoare plecare din media şi legăturile cu DNA

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 15-04-2015 13:55

Una dintre cele mai surprinzătoare mutări din media din ultimii ani s-a produs în Vinerea Mare. Alexandru Oprea, directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie al RCS&RDS, şi-a încetat colaborarea cu compania, după 18 ani de activitate în cadrul acesteia. Mişcarea este analizată de jurnalistul Cătălin Tolontan, care vorbeşte despre o legătură cu Dumitru Dragomir.

"Plecarea-șoc a lui Alexandru Oprea are legătură cu tranzacțiile pe care acesta le-a făcut cu Dumitru Dragomir, susțin două surse diferite, una de la Liga Profesionistă și cealaltă din zona afacerilor. Pe 15 august 2009, RCS cumpăra 15% din firma Bodu SRL contra sumei de 3,5 milioane de euro.

Bodu SRL era compania lui Dumitru Dragomir și tranzacția urma celeia prin care Liga condusă de Dragomir cedase drepturile TV către RCS. Contractul între RCS și Bodu este investigat de procurori.

Nu există în acest moment date precise privind sensul supărării lui Teszari, dar e posibil, spun surse, să fie mai mult decît dorința paronului de a-l izola pe Oprea, cu tot cu problemele lui, de companie în momentul în care va începe procesul cu Dragomir și Oprea în prim plan.

Unele variante susțin că Teszari a aflat lucruri despre Oprea chiar de la Dragomir, ”care, prins cu ușa în mai multe investigații, a început să toarne”", scrie Tolotan pe blog.