Uniunea Europeană denunță execuțiile de creștini în Libia

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 20-04-2015 12:00

Uniunea Europeana (UE) a denuntat, luni, noi 'atacuri teroriste', dupa executia sumara în Libia a cel putin 28 de crestini, prezentati ca etiopieni în imagini video difuzate de gruparea Statul Islamic, informeaza AFP.

Aceasta 'demonstreaza înca o data ca nimic nu-i opreste pe teroristi în dorinta lor de a crea divizari religioase', a afirmat, într-un comunicat, un purtator de cuvânt al serviciului diplomatic al UE.

Însa, 'acesta nu este un soc al civilizatiilor, nu este o lupta între islam si Occident', ci 'o deturnare criminala a unei religii nobile în scopul comiterii de atacuri teroriste, în cadrul unei lupte pentru putere', a adaugat acesta.

Gruparea Statul Islamic (SI) a difuzat duminica noi imagini video în care sunt amenintati crestinii, prin prezentarea executiei sumare a cel putin 28 de barbati, prezentati drept etiopieni de catre jihadisti în Libia.

'Uniunea Europeana este alaturi de numarul crescând al tarilor africane care combat terorismul si radicalizarea', a adaugat purtatorul de cuvânt, evocând sprijinul pe care UE îl acorda luptei antiteroriste în Sahel si Cornul Africii, precum si ajutorul acordat dezvoltarii luptei de contracarare a 'radacinilor acestor probleme'.

'Vom intensifica eforturile noastre pentru a conlucra cu guvernele africane si organizatiile regionale', a mai spus acesta, amintind de reuniunea anuala ce va avea loc miercurea viitoare între Comisia Europeana si Comisia Uniunii Africane.

AGERPRES