Basescu sare in apararea EVZ

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 21-04-2015 11:59
Actualizat: 21-04-2015 13:25

Fostul presedinte Traian Basescu sare in aprarea EVZ si da dreptate actionarului majoritar al cotidianului, Dan Andronic - consultarile cu partidele de la Controceni nu sunt prevazute de Constitutie.

El subliniaza ca acesta are dreptate cand spune ca presedintele Klaus Iohannis a incalcat Constitutia si este ironic la adresa consilierului prezidential Dan Mihalache care i-a numit "basisti orfani" pe cei care au sustinut neconstitutionalitatea consultarilor.

Citeste si: Șeful Cancelariei Prezidențiale, atac virulent la un patron de presă

"Tot ce nu le convine se numeste basism la ei. In mod categoric in Constitutie nu sunt prevazute consultari ale presedintelui cu partidele, decat inainte de desemnarea premierului. Daca exista un partid care a obtinut majoritatea calificata, presedintele cheama partidul care a facut 51%.

Eu am avut incercari de a avea consultari cu partidele si in afarea momentelor de formarea a Guvernului si am fost refuzat. Nu am avut ce sa fac pentru ca nu exista prevedere Constitutionala.

Presedintele poate chema insa oricand la consultari Guvernul", a spus Basescu la B1 TV.

Basescu sustine si ca nu exista opozitie, ci o coabitare informala intre Ponta si Iohannis - existand astfel un nou USL.

"Nu exista opozitie, suntem in fata unui USL. Suntem intr-o coabitare nedeclarata. Eu macar am avut curajul sa pun coabitarea intr-un act oficial", a mai spus Basescu.