Regimul separatist de la Tiraspol interzice unui europarlamentar român accesul în Transnistria

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 25-04-2015 09:18

Europarlamentarul român Siegfried Mureşan, aflat zilele trecute într-o vizită în Republica Moldova, nu a putut ajunge la liceele cu predare în limba română din Transnistria, întrucât i-a fost interzis accesul în regiune de către regimul separatist de la Tiraspol. 

''Am întreprins toate demersurile necesare începând cu săptămâna trecută, dar mi s-a comunicat că timpul este prea scurt şi nu mi s-a facilitat accesul. Sper să-mi fie permis data viitoare când vin la Chişinău', a declarat eurodeputatul pentru Radio Chişinău. 

Pe parcursul vizitei sale la Chişinău, prima pe care a întreprins-o în calitate de eurodeputat, Siegfried Mureşan a avut o serie de întâlniri cu lideri politici şi cu membri ai guvernului, cu care a discutat în special probleme ţinând de reformele în justiţie şi de situaţia financiară a Republicii Moldova. 

În cadrul vizitei în Republica Moldova, europarlamentarul român avea programată şi o deplasare în stânga Nistrului, pentru a discuta cu elevii şi profesorii de la liceele cu predare în limba română din regiune, precizează sursa citată.AGERPRES