Liderul ISIS este în moarte clinică

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 28-04-2015 19:46
Actualizat: 28-04-2015 20:29

Liderul ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi, ar fi fost declarat „în moarte clinică” de către o echipă de medici israelieni din Înălţimile Golan.

Potrivit agenţiei iraniene de stat FARS, care citează două surse irakiene, corpul lui Al-Baghdadi, rănit pe 18 martie într-un atac al coaliţiei internaţionale în vestul Irakului, ar fi fost transportat clandestin în teritoriile ocupate de Israel, în Înălţimile Golan, pentru a i se pune un diagnostic mai precis şi, eventual, pentru tratament.

FARS susţine că echipa formată din medici generalişti şi chirurgi israelieni l-ar fi declarat pe liderul ISIS „în moarte clinică”.

Anterior, ziarul britanic The Guardian, citându-l pe consilierul politic irakian Hisham Al-Hashimi şi un diplomat occidental, informa că Abu Bakr Al-Baghdadi suferise răni ce îi puneau viaţa în pericol, în urma atacului care avusese loc în regiunea Ninive, aproape de graniţa siriană.

Aceleaşi surse susţineau că Al-Baghdadi era incapabil să mai gestioneze puterea în ISIS şi că locul i-ar fi fost luat de către un oarecare Abdul Rahman Al-Shejlar, zis şi Abu Al-Afri.