Tariceanu despre cazul Sova. Va fi sau nu un nou vot?

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 11-05-2015 21:23
Actualizat: 11-05-2015 22:31

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a fost intrebat luni ce urmeaza sa se intample in cazul Sova, dupa ce hotararea Senatului fost declarata neconstitutionala. In plus senatorul PSD Ioan Chelaru a precizat ca este posibil ca votul sa fie reluat dupa aceasta decizie a CCR.

Tariceanu insa nu pare a fi la fel de sigur ca acest lucru se va intampla si asteapta motivarea CCR si o decizie a Comisiei Juridice privind calea de urmat.

"Avem o decizie a CCR care declara hotararea ca neconstitutionala. Va trebui sa vedem motivarea curtii si atunci se pun in miscare o seri de proceduri. Exista o comisie juridica care vor fi sesizati cu aceasta problema si vor trebui sa vina cu o propunere in plenul Senatului care va decide ce va face.

Parlamentul functioneaza dupa niste reguli, exista niste oameni cu niste competente", a spus Tariceanu la TVR.

Intrebat si cum vede faptul ca PNL ii cere demisia pentru modul in care a gestionat votul in cazul Sova, Tariceanu a raspuns amuzat: " Cand aud ca mi se cere demisia imi si imaginez cum sunt eu un fel de satrap care baga pumnul in gura senatorilor si ei urmeaza indicatiile mele".