Băsescu lovește iar

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 15-05-2015 09:53

Traian Basescu revine cu atacul la Victor Ponta.

"VVPonta ameninţă public ministerul justiţiei că va da afară tot personalul dacă pînă la următoarea şedinţă de guvern nu-i prezintă soluţii pentru limitarea exporturilor de masă lemnoasă neprelucrată. Nu face asta că o să le plăteşti salariile. Dacă Ponta şi trîmbiţele propagandei lui vor să nu fie ridicoli şi să nu fie căpăciţi peste ceafă de Comisia Europeană nu au a se atinge de libera circulaţie a mărfurilor, care este una din libertăţile fundamentale ale Uniunii Europene. Ce poate face guvernul este să elaboreze urgent un program de protejare şi salvare de la exploatare iraţională a pădurilor ca resursă naturală", spune Basescu intr-o postare pe pagina lui de socializare.

"Vă asigur că nimeni în UE nu va protesta în faţa unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurilor în România dar oricine va protesta în faţa unui program de îngrădire a liberei circulaţii a mărfurilor fie această marfă şi buşteni sau cherestea.
Deci Ponta dragă, dacă vrei să faci un bine minimal ţării citeşte şi tu Tratatul de la Lisabona – la care eu am lucrat timp de trei ani şi pe care l-am semnat iar Parlamentul României l-a ratificat - şi vezi că articolul care te ajută în găsirea soluţiei se află la capitolul mediu şi are numărul 191.

Concluzie: nu îngrădirea liberei circulaţii a mărfurilor este soluţia ci lansarea imediată a uni program de utilizare prudentă şi raţională a pădurii care să fie aprobat prin lege în regim de urgenţă. Prin acest program poţi limita drastic tăierile de pădure .
Văd că altfel, ai rămas cu aceleaşi probleme din vremea MTO adică nu citeşti şi faci politica naţională după ureche. 
Cu siguranţă şi domnului Iohannis i-ar prinde bine citirea Tratatului de la Lisabona. I se mai spune şi TUE şi l-ar ajuta în dialogul cu domnul Ponta veşnicul urechist", a mai scris acesta.