Pierderi la Bursa din cauza condamnarii lui Liviu Dragnea

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 18-05-2015 07:09

Toti indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inregistrat scaderi, saptamana trecuta, unul dintre motive constituindu-l condamnarea ministrului Liviu Dragnea, relatează National.

Conform analizei efectuate de Puls Capital,tendinta de scadere a avut drept cauze rezultatele anuntate de companiile din Romania, mult sub asteptarile investitorilor. La aceasta se mai adauga si incertitudinile privind perspectiva economica a Greciei, in plan extern, dar si un posibil impact negativ generat de decizia de condamnare a ministrului Liviu Dragnea. Valoarea tranzactionata la BVB saptamana trecuta a fost de 127,6 milioane de lei. Tranzactiile cu actiuni au cumulat 117, 4 lei, cu 18,28% sub nivelul de saptamana trecuta. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat la titlurile Teraplast (19,76%), Aerostar (12,02%) si Dafora (10,63%), Cea mai mare scadere au consemnat-o titlurile Retrasib (-10,2%), Electroarges (-9,48%) si Rompetrol Rafinare (-4,88%).

Alte scaderi

Analiza detaliata a Puls Capital arata ca:

-         Fondul Proprietatea a scazut cu 3,24%, pe fondul nemultumirii generate de evolutia titlurilor dupa listarea pe Bursa de la Londra si dupa anuntul pierderilor de peste 668 de milioane de lei din primul trimestru;

-         Romgaz a consemnat o pierdere de 3,31% (dupa ce si saptamana anterioara inregistrase scaderi), in urma rezultatelor sub asteptari (pretul actiunii nu a depasit 36,5 lei/unitate, similara valorii de la listarea pe bursa);

OMV Petrom a pierdut 2,14% din valoarea actiunilor. Motivul, in acest caz, il reprezinta asteptarile investitorilor, care estimeaza rezultate financiare slabe la aceasta companie, fapt ce a determinat, deja, vanzarea de actiuni inainte de raportul pe primul trimestru.