Iată de ce nu e bun uleiul de floarea-soarelui pentru prăjeli

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 19-05-2015 22:59

Unele uleiuri vegetale pot fi folosite de către gospodine la gătit, în vreme ce altele degajă substanţe cancerigene. Din a doua categorie face parte și uleiul de floarea-soarelui.

Mai mult, uleiul de floarea soarelui din comert este rafinat, deci este lipsit de antioxidanti "naturali" si nu rezista la reutilizare.

"Prăjitul în ulei de floarea-soarelui, atât de familiar gospodinelor din România, nu este recomandat. Acesta nu este rezistent la încălzire şi are punct de fum scăzut, favorizând descompunerea în compuşi toxici care sunt extrem de periculoşi pentru sănătate", declara în urmă cu ceva vreme prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Astfel, uleiurile recomandate pentru a găti sunt cele de: palmier, rapiţă, nuci macadamia, susan sau arahide.