Procurorii dau lovitura în Gorj: Primar și viceprimar, săltați, alături de un preot

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 20-05-2015 15:17
Actualizat: 20-05-2015 16:12

DNA a început să intre și în județele unde PSD-ul controlează totul! După ce primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, s-a trezit cu mascații la ușă, azi un alt edil a fost trezit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Primarul şi viceprimarul comunei Bâlteni  din Gorj, Gheorghe Păsărin şi Dumitru Oprea, au părăsit sediul administraţiei locale, fiind duși la Târgu-Jiu pentru audieri.

„Se depun toate actele necesare pentru dovedirea nevinovăției mele. Anchetatorii au solicitat actele lucrărilor care au avut loc aici, pe raza comunei Bâlteni. Lucrările la biserică au fost efectuate așa cum trebuia, se și văd. Ceea ce nu a fost executat, nu a fost decontat.

Firma mea a lucrat la biserica din Peșteana Jiu, eu eram administratorul firmei, apoi în 2012, de cum am fost ales primar, am renunțat la firmă. Cu un an înainte să fiu primar am început aceea lucrare. Nu am avut nicio legătură nici cu consiliul de administrație, nici cu consiliul parohial. Nu știu cine a făcut sesizarea, nici nu mă interesează. De la Primărie s-au ridicat mai multe documente. Eu sunt la dispoziția anchetatorilor. Nu am nimic de ascuns, este un cod de procedură penală. Este ferma fiicei mele, în 2011 am început să lucrăm acolo, la fermă, era proiect pe fonduri europene, dar nu am putut asigura cofinanțarea și am sistat proiectul”, a declarat primarul Gheorghe Păsărin, primarul comunei Bâlteni.

La audieri, va ajunge şi preotul bisericii care a beneficiat de o reabilitare, dar şi alte persoane.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au efectuat, în total, 14 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2015, persoanele vizate ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale unor societăţi comerciale, achiziții publice ce reprezintă operaţiuni fiscale nereale. Sumele de bani provenite din infracţiuni erau introduse în circuitele financiare ale unor societăţi comerciale. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 2.800.000 de lei.