Patronul Holzindustrie Schweighofer, despre întâlnirile cu Iohannis, Mihalache şi Varga

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 21-05-2015 07:42

Gerald Schweighofer, patronul firmei austriece Holzindustrie Schweighofer, care activează în domeniul exploatării lemnului, recunoaşte că s-a întâlnit cu Iohannis, însă doar în urmă cu mai bine de 8 ani. Acesta vorbeşte şi despre relaţia cu Dan Mihalache, şeful Cancelariei prezidenţiale, şi Lucia Varga, fost ministru al Pădurilor.

Vezi şi: Iohannis contraatacă pe problema defrişărilor abuzive: 'O idioţenie totală'

Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au fost în ultimele săptămâni inamicul public numărul 1, pe fondul declanşării scandalului din jurul noului Cod Silvic şi a protestelor anti-defişări. Premierul Victor Ponta şi parlamentarii PSD i-au acuzat pe liberali că fac lobby pentru austrieci şi însuşi preşedintele Iohannis ar fi atins de influenţa firmei de exploatare a lemnului. În urma acestor acuzaţii, preşedintele a anunţat că a cerut SRI să verifice dacă informaţiile premierului sunt adevărate.

Patronul companiei austriece Holzindustrie Schweighofer, Gerald Schweighofer, a declarat că s-a întalnit cu actualul preşedinte al României. „Pe domnul Preşedinte Klaus Iohannis l-am întalnit doar în urma cu 8-10 ani, o singură dată, când acesta era primarul Sibiului, ocazie cu care ne-am prezentat compania”, a declarat Gerald Schweighofer, pentru mariustuca.ro.

Vezi şi: Gorghiu a găsit 'declaraţiile halucinante' făcute de Ponta. Cum se lăuda cu firma Schweighofer

Legat de şeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, austriacul Gerald Schweighofer a spus că nu îşi aminteşte să-l fi întâlnit vreodată, dar nu exclude posibilitatea să-l fi văzut vreodată întâmplător. „Nu ne amintim să-l fi întâlnit pe domnul Mihalache. Deși nu putem exclude posibilitatea să-l fi văzut vreodată întâmplător cu ocazia vreunui eveniment în trecut, putem afirma cu tărie că nu a existat nicio relație de afaceri cu acesta. Afirmații care susțin acest lucru sunt total greșite”, a afirmat acesta.

Mai mult, Gerald Schweighofer a declarat că a avut o singură întâlnire cu ministrul Lucia Varga, dar a precizat că sa întâlnit şi cu alţi câţiva miniştri şi oficiali români, considerând ca în mediul de afaceri dialogul este un lucru normal.

Vezi şi: VIDEO - Activiştii anti-defrişări lovesc în firma Schweighofer. Parodia care face senzaţie pe net