GAFE in lant la evenimentul comunitatii evreiesti. Iohannis si Ponta in centrul acestora

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 23-05-2015 10:11
Actualizat: 23-05-2015 23:14

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta au participat vineri la a evenimentul-dezbatere „Decalogul - fundament al justiţiei”, organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România. Evenimentul a avut loc la Templul Coral.

Potrivit traditiilor evreiesti, in templu, barbatii trebuie sa poarte pe cap kipa, scufia tradiţională evreiască. Premierul Victor Ponta nu a avut insa capul acoperit, aceasta fiind o gafa de protocol. Presedintele in schimb nu a facut aceasi eroare.

Iohannis insa a fost 'victima' unei alte gafe, care l-a deranjat atat de tare incat a fost pe punctul de a pleca fara sa se mai adreseze audientei.

Presedintele trebuia sa fie al doilea vorbitor in cadrul evenimentului, insa organizatorii au facut o modificare de program in ultima clipa si dupa discursul Patriarhului Daniel, in loc sa fie invitat la tribuna Iohannis, locul sau a fost luat de premierul Victor Ponta.

La final, presedintele a fost rugat sa se adreseze totusi audientei.

Deputatul Aurel Vainer a explicat, ulterior, ceea ce a numit ”o inadvertenţă” în program.

"S-a convenit iniţial ca primul să fie vorbitor Preafericitul Patriarh, al doilea preşedintele României. Între timp a apărut o informaţie că s-a schimbat programul şi a fost un lucru total neplăcut", potrivit realitatea tv