Seful Parlamentului suedez, amintiri din anii '80: Ma bucur ca nu il vad pe Ceausescu aici

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 25-05-2015 12:37
Actualizat: 25-05-2015 13:02

Preşedintele Parlamentului Regatului Suediei, Urban Ahlin efectueaza luni o vizita in Romania. El a avut o intrevedere cu presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea la Palatul Parlamentului pe care isi aminteste ca l-a vazut in constructie in anii '80. Acum s-a declarat incantat ca in aceasta cladire se afla Legislativul si nu Ceausescu.

"Am fost prima data aici in anii '80. Eu si sotia mea am venit aici in vacanta in Constanta si am luat trenul pana in Bucuresti si am vazut acest Palat in constructie. Trebuie sa spun ca ma bucur sa vad ca este acum Parlamentul in cladirea aceasta si nu Ceausescu.

Am fost foarte bucuros inca de atunci sa vad ospitalitatea romanilor", a spus Urban Ahlin.

Acesta si-a exprimat sprijinul pe care Suedia vrea sa il acorde Republicrii Moldova, alaturi de Romania, pentru o integrare mai profunda in UE.

"Suedia a fost un aparator al Uniunii Europene largite si in timpul procesului de aderare a Romaniei, Suedia a fost un sustinator al acesteia. Avem o relatie puternica.

Gandim la fel cand vine vorba de Parteneriatul Estic, de tarile care sunt vecine cu UE. Am vrea sa le dam toate oportunitatile sa se integreze cat pot de mult in UE. In Parlamentul suedez este un larg consens ca ar trebui sa lucram cu vecinii UE si sa le dam sansa ca in viitor sa devina membri ai UE.

Romania este cel mai mare investitor in Moldova si Suedia este al doilea investitor al Moldovei, deci are sens ca Suedia, Romania si Moldova sa lucreze impreuna ca Moldova sa se integreze mai mult mai UE", a spus presedintele Parlamentului suedez.

El a multumit Romaniei si pentru pozitia sa ferma privind conflictul din Ucraina.

Urban Ahlin a precizat de asemenea ca Parlamentul Romaniei si cel suedez lucreaza impreuna pentru a gasi solutii privind imigrantii romani si romi din Regatul Suediei.