Liviu Dragnea face anunțul crucial despre coaliție! Care e următorul pas

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 08-07-2015 20:54
Actualizat: 08-07-2015 20:55

Coordonatorul politic al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, s-a arătat încrezător miercuri, la Sibiu, că actuala coaliţie guvernamentală se va menţine până la alegerile parlamentare de anul viitor, el arătând că se poate găsi 'suficientă înţelepciune' pentru a se trece, 'nu neapărat cu uşurinţă, dar cu responsabilitate', peste momentul legat de numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

Citește și: Instanța a decis: Victor Ponta este VINOVAT! Ce pățește premierul după vestea din această seară

'Cred că se poate găsi suficientă înţelepciune în interiorul coaliţiei ca să se treacă - nu neapărat cu uşurinţă, dar cu responsabilitate - peste votul de la numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu (la şefia SIE, n.r.). Cred că se poate trece peste asta, cred că guvernarea ţării şi stabilitatea economică a ţării şi guvernamentală este mult mai importantă. Şi cred că şi unii, şi alţii au această dorinţă. Eu cred că putem vorbi de a menţine coaliţia până la parlamentarele din 2016. Dar, fiind în România, orice se poate întâmpla', a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă este mulţumit despre modul în care Gabriel Oprea şi-a îndeplinit mandatul de premier interimar, Liviu Dragnea a spus că nu este el cel care trebuie să analizeze acest aspect.

'Nu analizez eu asta. Activitatea guvernamentală a continuat normal. Au fost (...) şedinţe de guvern pe care le-a prezidat. Miniştrii au venit cu actele normative, au fost discutate, avizate, aprobate. Chiar nu am ce să-i reproşez. Nu au fost evenimente. Lucrurile au fost în regulă', a apreciat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că este important ca Victor Ponta să rămână prim-ministru pentru menţinerea stabilităţii economice şi guvernamentale în România, arătând că UNPR a dat asigurări că va susţine în Parlament legile şi hotărârile care ţin de actul de guvernare, transmite agerpres.ro