Fost deputat liberal, arestat pentru trafic de influenta

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 10-07-2015 18:06

Fostul deputat liberal de Bacău Mihai Banu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii luate, vineri, de o instanţă de judecată de la Curtea de Apel Bacău.

El fusese reţinut, joi, de procurorii DNA, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

,,În perioada 2010-2012 a pretins şi primit de la un om de afaceri, suma de 270.000 euro, pentru ca, în calitate de deputat, să-şi folosească influenţa personală sau prin intermediul altui demnitar, pe lângă membri ai Guvernului României, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza judeţului Bacău', se preciza într-un comunicat al DNA transmis joi.

În cursul intervenţiei sale din faţa judecătorilor, Mihai Banu a încercat să explice raporturile "deloc apropiate" în care se află cu denunţătorul din cazul său, cel care ar fi "denaturat faptele" în declaraţia către procurori. "Nu a fost deloc, din partea clientului meu, o declaraţie de recunoaştere a faptelor, pentru că nu le-a comis. El a relatat, de altfel, care a fost conjunctura în care l-a cunoscut pe denunţător', a precizat la finele audierii Nicu Baba, avocatul lui Mihai Banu.

Avocatul a formulat contestaţie faţă de măsura arestului preventiv, care se va judeca săptămâna viitoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

AGERPRES