Desert de weekend, fără coacere: Tort cu frişcă şi fructe

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 12-07-2015 09:40

Tortul cu frişcă şi fructe este delicios şi răcoritor, perfect pentru zilele calde de vară. După reţeta sugerată de allrecipes.com, desertul se pregăteşte repede şi fără efort.

Ingrediente

- 340 g de frişcă tare

- 226 g de smântână

- un blat de tort, cu diametrul de aproximativ 23 cm

- un pachet cu budincă de vanilie

- trei kiwi, curăţaţi de coajă şi feliaţi

- 200 g de căpşuni proaspete, feliate

- trei banane feliate

- 400 g de ananas zdrobit

- o ramură de mentă proaspătă

Mod de pregătire

Într-un bol de dimensiune medie, se adaugă smântâna pentru frişcă, budinca de vanilie şi frişca tare.

Se taie blatul de tort, pe orizontală, în trei felii.

Într-un vas de sticlă, se aşază un strat de felii de kiwi şi căpsuni. Se păstrează două căpşuni întregi şi două felii de kiwi.

Deasupra stratului de fructe, se aşază o felie de tort, care se acoperă cu o treime din cantitatea de banana, ananas, şi amestecul de frişcă, smântână şi budincă. Se repetă procesul până când se termină ingredientele.

Tortul se decorează cu o ramură de mentă şi cu căpşunile şi feliile de kiwi păstrate.

Se lasă cel puţin 30 de minute la frigider, înainte de servire.