Priorităţile noului ministru al Transporturilor. 'Nu ştiu cât de lung va fi mandatul meu'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 17-07-2015 09:46
Actualizat: 17-07-2015 10:06

Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a declarat, vineri, la finalul ceremoniei de învestire de la Palatul Cotroceni, că printre priorităţile mandatului său se numără continuarea investiţiilor începute şi creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene în domeniu. 

"Priorităţile sunt continuarea investiţiilor începute, implementarea Master Planului, care a fost aprobat săptămâna trecută odată cu semnarea Programului Operaţional Infrastructură Mare. De asemenea, creşterea absorbţiei, pentru că, din păcate, ştim cu toţii, situaţia nu e foarte roz, absorbţia este destul de scăzută. În momentul ăsta, una dintre priorităţile importante ale ministerului este creşterea absorbţiei. De asemenea, reducerea arieratelor la companiile care au activitate", a spus Matache. 

El a precizat că după depunerea jurământului de învestitură a fost felicitat de preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă există vreo şansă ca autostrada Comarnic – Braşov să fie construită pe timpul mandatului său, acesta a spus că nu ştie cât de lung sau scurt va fi mandatul.

„Nu ştiu cât de lung sau scurt va fi mandatul meu. Autostrada Comarnic-Braşov aţi aflat că s-au publicat la licitaţie - proiectare şi execuţie - primele două tronsoane de capăt, urmând ca până la sfârşitul lunii să se depună, tot aşa, să se ridice PSA pentru celelalte 3 tronsoane, aşa cum am propus împărţirea acestei autostrăzi, să se scoată la licitaţie studiul de fezabilitate, inclusiv componenta de studii geotehnice”, a mai declarat Iulian Matache.