Se anunţă o şedinţă cu dureri de cap în PNL. Liberalii decid strategia pe Codul Fiscal

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 19-07-2015 21:24
Actualizat: 19-07-2015 22:33

Între PNL şi Klaus Iohannis s-a produs o ruptură majoră după ce preşedintele a retrimis în Parlament Codul Fiscal votat de liberali. PNL va avea o şedinţă în care va decide cum va acţiona la reexaminarea Codului Fiscal, anunţă copreşedintele Alina Gorgiu.

Aceasta a spus că PNL aşteaptă de la Victor Ponta studiile şi cifrele care să justifice pachetul de măsuri de relaxare fiscală, în funcţie de care, în data de 3 august, în cadrul Biroului Politic, va lua o decizie legată de modul în care va vota acest document la sesiunea parlamentară extraordinară. 

"Discuţia noastră, în funcţie de ce ne prezintă PSD, va fi în Biroul Politic din 3 august. Poziţia noastră va fi făcută publică în data de 3 august, în urma şedinţei de birou, pentru că până atunci sperăm să putem vedea din partea PSD o dovadă de responsabilitate şi de responsabilizare, de ce nu? Sperăm ca până atunci argumentele care să stea la baza acestei relaxări fiscale să fie făcute publice", a mai spus Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Aceasta a adăugat că PNL va susţine măsurile de relaxare fiscală dacă Guvernul va prezenta o strategie de reformare şi restructurare a companiilor de stat, de reducere a evaziunii sau de mărire a gradului de colectare la bugetul de stat.

Co-preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) a declarat duminică seara, la Topliţa, că nu înţelege "isteria" pe care Partidul Social Democrat (PSD) o aduce în spaţiul public, legată de Codul Fiscal, întrucât partidul pe care-l reprezintă nu cere decât o dezbatere argumentată şi justificată legată de relaxarea fiscală. 

"Nu înţeleg toată această isterie pe care PSD o aduce în spaţiul public, pentru că nici nu am ars Codul Fiscal, nici nu l-am băgat la gunoi, nici nu i-am rupt paginile, ci pur şi simplu cerem o dezbatere argumentată şi justificată, fără niciun fel de discurs demagogic sau populist de gen Syriza, pe care îl practică astăzi domnul Ponta, din păcate", susţine Alina Gorghiu.