Sondaj-șoc: Aproape 98 la sută au votat pentru revenirea la denumirea de țigani

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 21-07-2015 20:43

Un sondaj publicat de Gândul (AICI http://www.gandul.info/voteaza/sondaj-rom-sau-tigan-14617846 ) îi provoacă pe cititori să voteze pentru denumirea de ”rom” sau de ”țigan”, mergând pe firul propunerii liderului PRU, deputatul Bogdan Diaconu, care a depus la Parlament o lege de revenire la denumirea oficială de țigani pentru romi. Rezultatele sondajului online sunt surprinzătoare: aproape 98 la sută dintre respondenți sunt pentru folosirea denumirii de țigani. Acest procent este obținut din peste 3.000 de voturi.

Acest sondaj confirmă astfel un alt sondaj online, realizat de Societatea Academică din România, care a ajuns la 98 la sută răspunsuri favorabile revenirii la denumirea de țigani, dar care a fost șters de pe site-ul ONG-ului deoarece contravine poziției publice afișate de SAR și le demonta opoziția față de legea lui Bogdan Diaconu.

Sondajul online a fost realizat ca urmare a mitingului de sămbăta trecută, organizat de românii din afara țării, care avea ca scop susținerea legii PRU de revenire la denumirea de țigani pentru a evita confuzia cu românii.