Cazanciuc, cu gandul la UNPR. Ce spune despre solicitarile de a demisiona

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 22-07-2015 19:09
Actualizat: 22-07-2015 20:19

Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc nu si-a luat inca gandul de la UNPR. Acesta s-ar putea inscrie in partid in toamna, cand va relua discutiile cu presedintele UNPR Gabriel Oprea.

"Este o dicutie pe care o sa o am in toamna cu Gabriel Oprea. A fost o discutie la un moment dat, a fost o discutie intre gentlemeni, evident ca acea discutie va trebui sa aiba un inceput sau un sfarsit", a spus Cazanciuc.

Intrebat de ce depinde inscrierea sa in UNPR, Cazanciuc a raspuns: "Depinde de prioritatile pe care o sa le consideram ca le putem avea impreuna sau nu".

Cat despre demisia pe care i-a cerut-o Catalin radulescu in sedinta PSD, Cazanciuc nu o considera o cerere oficiala si sustine ca are in continuare sprijinul partidului si al premierului:

"Nu mi-a cerut nimeni demisia in mod oficial. Cat sunt oameni care isi exprima opinia cu privire la ce face ministrul, sunt liberi sa o faca.

Atat timp cat membrii Guvernului sau ai partidului din care fac parte vor considera ca pot fi util in aceasta pozitie (n.r. ministru al Justitiei) evident ca voi ramane. Cand vor fi voci din ce in ce mai multe care vor cere ministrului sa paraseasca aceasta pozitie pentru ca nu isi indeplineste cu adevarat rolul pe care il are minsitrul, adica de administrator sistemul judiciar, evident ca nu voi ramane. Deocamdata nu am aceasta problema, am gasit mai degraba sprijin la colegii din partid decat opozitie.

Intotdeauna am gasit sprijin (n.r. la premierul Ponta). Dincolo de anumite declaratii pe care premierul le-a facut si unde nu am fost pe aceeasi lungime de unda, cand discutam despre sprijinul concret - buget, oameni, nu cred ca un premier dupa 89 a facut mai mult decat Ponta", a spus Robert Cazanciuc.