Vanghelie, natural ca brânza de oaie: M-am certat cu unii politicieni, am bătut unii jurnalişti

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 03-08-2015 11:56
Actualizat: 03-08-2015 12:40

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a ajuns luni dimineaţa la Tribunalul Timiş. Vanghelie vrea să scape de arestul la domiciliu, pentru i se pare normal să aibă libertatea de a se pregăti pentru naşterea fiului său.

Pentru că are sechestru pe avere, Vanghelie susţine că se descurcă destul de greu. "Încercăm să ne descurcăm. Nu e foarte uşor. Avem foarte mulţi prieteni. Mă împrumut dacă trebuie", a declarat edilul.

La precedenta vizită în faţa judecătorilor, când a fost eliberat din arestul preventiv, Vanghelie le-a spus magistraţilor că este "natural ca brânza de oaie". Solicitat de jurnalişti să explice de ce a făcut respectiva afirmaţie, primarul suspendat al Sectorului 5 a răspuns: "Nu s-a înţeles. Am spus în felul urmîtor: Am făcut multe lucruri, m-am certat cu unii politicieni, am bătut unii ziarişti, am mai spus gugăl, goagăl, almanahe. La un moment dat am încercat şi am zis: Dom'le, să-mi schimb imaginea. După exprienţa de 4 luni de arest preventiv nu mai vreau să-mi schimb imaginea. Mai bine natural ca brânza de oaie decât denunţător."

Marian Vanghelie este cercetat de DNA pentru că ar fi încasat de-a lungul mai multor ani şpagă care depăşeşte 90 de milioane de euro. În schimbul banilor, Vanghelie ar fi favorizat firmele omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.