Prinţul Charles: Transilvania deţine cheia pentru salvarea planetei

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 05-08-2015 14:22
Actualizat: 05-08-2015 14:28

Într-un interviu acordat BBC Radio 4 cu privire la exploatarea mediului înconjurător, Prinţul Charles a afirmat că, într-un fel, Transilvania deţine cheia salvării planetei.

Despre această regiune, rinţul în vârstă de 65 de ani a spus că este un loc „unde vedem cu adevărat ce înseamnă sustenabilitatea”. Aici, fiul reginei Elisabeta a II-a a cumpărat şi renovat mai multe proprietăţi, relatează The Mirror, potrivit gandul.info.

Vorbind despre biodiversitate şi comunităţile rurare, Prinţul Charles, el însuşi pasionat de agricultură, a spus că „trebuie pusă o valoare economică pe ceea ce natura oferă”.

„Timp de foarte mulţi ani – sute de ani – am lăsat natura în plan secundar şi după ce am exploatat-o, i-am luat totul, nu am pus nimic în loc”, a explicat el. „Şi, cumva, ne imaginăm că suntem separaţi de natură, că ea există altundeva, unde poţi merge să o exploatezi”, a adăugat el.

În acest context, prinţul moştenitor a avertizat că mediul înconjurător trebuie protejat şi conservat pentru generaţiile viitoare, iar că una dintre soluţii stă în puterea micilor agricultori, precum cei transilvăneni.