Afaceri nebanuite ale lui Videanu cu Sultanul din Brunei

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 13-08-2015 11:23
Actualizat: 13-08-2015 11:40

Adrian Videanu este cunoscut pentru afacerile sale cu marmura. Mai putin cunoscut este insa faptul ca imperiul de marmura al lui Videanu a fost construit pe bazele resurselor minerale donate practic de statul roman catre acesta in decembrie 2004, printr-o hotarare de Guvern, informeaza Antena 3.

Firma de marmură a lui Adrian Videanu Marmosim S.A a furnizat marmură către mai multe instituţii, în timp ce PDL-istul ocupa funcţii publice, a dezvăluit chiar soţia acestuia, Mioriţa Videanu, într-un interviu.

Palatul Parlamentului, Liga Profesionista de Fotbal, sunt doar cateva dintre institutiile care au beneficiat de renovari cu marmura de la Videanu. Acesta nu a facut insa afaceri doar cu statul, el s-a extins peste granita, oferindu-si serviciile Sultanului din Brunei pentru palatul sau si chiar campionului de Formula 1, Michael Schumacher pentru vila sa din Monte Carlo.

Guvernul condus de prim-ministrul interimar Eugen Bejenariu a donat practic în decembrie 2004 resursele minerale ale statului către firma lui Videanu, potrivit Antena 3.