Un responsabil al Hamas a fost arestat pe aeroportul din Cairo

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 19-08-2015 07:20

Forţele de securitate egiptene au arestat un responsabil al mişcării islamiste palestiniene Hamas la putere în Gaza pe aeroportul din Cairo în timp ce încerca să intre în ţară, a anunţat marţi o sursă aeroportuară, informează AFP. 

Hassan al-Saifi era plasat pe o listă de supraveghere şi a fost interpelat la sosire luni, a declarat responsabilul de la aeroport. Potrivit acestuia, Saifi, care încă se afla la aeroport, va fi probabil expulzat. 

Motivul arestării nu a fost cunoscut imediat. 

Hamas l-a pierdut în vara anului 2013 pe marele său aliat, preşedintele egiptean Mohamed Morsi, destituit de şeful armatei Abdel Fattah al-Sisi, care i-a succedat la conducerea ţării. 

De atunci, autorităţile egiptene reprimă Frăţia Musulmană a lui Morsi şi acuză regulat Hamas, care provine din Frăţie, că sprijină o insurecţie jihadistă în Sinai, în estul ţării. 

Armata egipteană afirmă că a distrus sute de tuneluri folosite pentru trecerea clandestină a combatanţilor şi contrabandă de bunuri şi arme între Fâşia Gaza şi Sinai. 

În iunie, o curte de apel egipteană a anulat o hotărâre judecătorească clasificând Hamas drept "organizaţie teroristă", aminteşte France Presse.AGERPRES