Patria democrației: Donald Trump se apropie de Hillary Clinton în sondaje

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 19-08-2015 19:35
Actualizat: 19-08-2015 20:23

Magnatul american Donald Trump, candidat la nominalizarea republicană pentru alegerile prezidenţiale din 2016, se apropie de democrata Hillary Clinton în ce priveşte intenţiile de vot, cel mai recent sondaj indicând o diferenţă de doar şase procente în favoarea fostului secretar de stat, relatează AFP.

Dacă în iulie raportul de forţe era de 56%-40% pentru Hillary Clinton, sondajul CNN/ORC dat publicităţii miercuri arată un scor de 51%-45%.

Acelaşi sondaj indică o susţinere de 24% pentru Trump din partea alegătorilor republicani, în faţa ex-guvernatorului statului Florida, Jeb Bush, cotat cu 13% procente. Ceilalţi candidaţi republicani întrunesc sub 10% dintre opţiuni. Pentru Donald Trump, creşterea este de şase puncte comparativ cu precedentul sondaj CNN/ORC, din luna iulie, şi aceasta în pofida declaraţiilor sale controversate şi a polemicilor în care a fost implicat.

În schimb, notează AFP, chiar dacă Hillary Clinton rămâne favorită în tabăra democrată, ea întruneşte în prezent 47% dintre opţiuni, în scădere cu nouă procente faţă de iulie. Senatorul independent de Vermont, Bernie Sanders, înregistrează o creştere semnificativă de 10 puncte, cu care ajunge la 29% din intenţiile de vot. Vicepreşedintele american Joe Biden, încă indecis în ce priveşte anunţarea candidaturii, se află pe poziţia a treia, cu 14% dintre opţiuni.

Sondajul a fost realizat prin telefon, în intervalul 13-16 august, pe un eşantion de 1.001 persoane, notează agerpres.ro