Ungaria folosește gaze lacrimogene împotriva imigranților

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 26-08-2015 13:02
Actualizat: 26-08-2015 13:04

Poliţia ungară a recurs miercuri la gaze lacrimogene într-un centru pentru imigranţi pentru a împiedica un număr de 200 de imigranţi să părăsească acest principal centru de primire a imigranţilor din Roszke, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei ungare, Szabolcs Szenti.

Imigranţii au refuzat prelevarea amprentelor digitale şi poliţia 'a încercat să calmeze situaţia, dar ei au continuat să strige', a afirmat acesta.

În acelaşi timp, şeful poliţiei ungare, Karoly Papp, a anunţat tot miercuri că Budapesta va întări efectivele de poliţie de la frontiera cu Serbia, trimiţând peste 2.100 de poliţişti suplimentari pentru a controla fluxul de imigranţi, care a atins un nivel record în ultimele zile.

'Protejarea frontierei va fi consolidată suplimentar cu 2.106 poliţişti începând cu 5 septembrie', a declarat Karoly Papp, într-o conferinţă de presă la Budapesta. Poliţiştii suplimentari vor patrula de-a lungul frontierei şi se vor alătura celor 1.000 de poliţişti care activează zi de zi în zonă pentru a-i intercepta pe imigranţii ilegali, a adăugat Papp.

În total, 2.093 de imigranţi au trecut luni graniţa sârbo-ungară în apropiere de satul ungar Roszke, acesta fiind cel mai mare număr de imigranţi ilegali înregistrat într-o singură zi, cu doar câteva zile înainte ca autorităţile locale să termine gardul menit să împiedice sosirea imigranţilor.