UNPR, PSD, PNL, ștergeți-vă la gură de UDMR înainte să vă umflați de patriotism!

Autor: Bogdan Diaconu, Președintele Partidului România Unită
Publicat: 09-09-2015 01:57
Actualizat: 09-09-2015 09:58

Niscaiva politicieni care mai ieri pupau poala lui Kelemen Hunor pentru guvernare, au descoperit, aparent stupefiați, că un primar UDMR de frunte, Antal Arpad, le-a interzis veteranilor arborarea drapelului românesc la Sfântu Gheorghe pe 8 septembrie, când se împlineau 71 de ani de la eliberarea orașului de criminalii horthyști. Care, întâmplător doar, erau maghiari. Ce de vuiet se făcu, ce litanie, ce înșiruire și ce înșirare de patriotism, de la vicepremierul UNPR, la ministrul Apărării PSD și până la liberali, multă reacție și mult spectacol în fața interzicerii drapelului românesc.

Dar când ați votat legea steagurilor etnice, dându-le nas unora ca Antal Arpad, unde era patriotismul vostru? Dar când vă pupați cu UDMR înainte, în timpul și după guvernare, în toate formulele și pe sub toate mesele? Dar când i-ați oferit lui Kelemen Hunor Ministerul Culturii să-și bată jos de cultura națională și să dea toți banii pe zile și pe statui maghiare, tot patrioți erați?

Nu v-ar fi rușine, fățarnici de circ ce sunteți, îngrășați UDMR prin toate guvernările, le dați privilegii, legi, inscripții, școli, Monitorul Oficial în maghiară, cultura, sănătatea, mediul, Arhivele Naționale, prefecturi, steaguri, imnuri, posturi prin toate cotloanele administrației, și apoi descoperiți că sunt împotriva României, cu inocența celor care iau șpaga în direct cu procurorii ca să se scuze, apoi, că era, de fapt, un împrumut? Cărui UDMR i-ați dat voi România pe mână, patrioților? Nu știați că liderii săi ne urăsc Ziua Națională, drapelul, limba, țara și că visează la Transilvania cu Viktor Orban de mână? Și acum faceți paradă de mirări naționale după ce împreună cu UDMR ați tăiat pădurile, ați retrocedat jumătate din Transilvania și l-ați făcut scăpat pe Marko Attila în Ungaria ca să nu vi se afle matrapazlâcurile?

Se răsucesc în mormânt eroii care au eliberat Transilvania de sub Ungaria în cele două războaie mondiale, iar voi stați și vă cruciți de ochii lumii cum UDMR, partenerul vostru de furt și de distrugere a României, se șterge pe picioare cu însemnele statului român. De parcă ar fi prima oară. De parcă ar fi ultima oară. De parcă nu ați ști că UDMR și-a făcut stat în stat cu ajutorul și prin complicitatea voastră, a tuturor, PSD și PNL, președinți și premieri, ca să nu mai spunem de marele general al interesului național Gabriel Oprea care nu mai știe nici el de câte ori a fost la guvernare cu UDMR.

Luați-vă patriotismul și înghițiți-l cu aerele voastre de români indignați cu tot dacă nici măcar acum, când lucrurile au ajuns atât de grave, nu sunteți dispuși să scoatem UDMR în afara legii, așa cum vă spun și vă propun de mult ca singura soluție să ne scuturăm de ciuma verde. Eu am să fac primul pas și am să lansez provocarea oficială în acest sens. Să vă văd atunci patriotismul sau cum veți merge iarăși să lingeți clanța lui Kelemen Hunor, doar, doar, va intra cu voi la guvernare...