Criza imigranţilor: Opoziţia poloneză îl acuză pe Juncker de presiune şi cere guvernului să nu cedez

Autor: Iosif Buble, Colaborator
Publicat: 09-09-2015 16:10

Candidata pentru funcţia de premier al principalului partid de opoziţie din Polonia, Dreptate şi Justiţie, la alegerile din octombrie a declarat miercuri că Varşovia nu ar trebui să cedeze presiunii preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind cotele de imigranţi, relatează Reuters. 

"Într-un fel, Juncker nu a făcut astăzi decât să pună presiune asupra noastră. Guvernul polonez nu trebuie, în niciun fel, să cedeze acestei presiuni", a spus Beata Szydlo. 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat miercuri un apel către ţările membre ale Uniunii Europene de a ajunge săptămâna viitoare la un acord pentru repartizarea a 160.000 de refugiaţi sosiţi în Grecia, Italia şi Ungaria. 

''Sunt 160.000 de persoane pe care europenii trebuie să le primească. Acest lucru trebuie făcut într-o manieră obligatorie'', a afirmat Juncker în discursul său anual privind 'Starea Uniunii', susţinut în plenul Parlamentului European, la Strasbourg. 

Juncker a anunţat cu acelaşi prilej că executivul comunitar va lua ''în zilele următoare'' măsuri împotriva statelor membre care nu pun în aplicare regulile UE privind azilul şi a promis un mecanism permanent privind azilul pentru a face faţă viitoarelor crize.AGERPRES