DEZVĂLUIRI. Nou dosar DNA pentru care Klaus Iohannis îl poate suspenda pe Ponta

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 20-09-2015 01:31
Actualizat: 20-09-2015 01:45

Ion Cristoiu a identificat un nou dosar DNA pe numele lui Victor Ponta, pentru care președintele Klaus Iohannis poate demara procedurile de suspendare din Guvern. Constituția spune că șeful statului poate sa-l suspende pe prim-ministru din funcție dacă e vizat de o anchetă penală pentru fapte săvârșite în exercitarea funcției guvernamentale. Victor Ponta ar putea să ajungă într-o astfel de situație, explică jurnalistul Ion Cristoiu, însă este necesară îndeplinirea unei condiții importante.

„Tot PSD trebuie sa fie in stare de lupta si sa-l apare pe Victor Ponta daca nu cumva Klaus Iohannis nu va raspunde la o intrebare intamplatoare pusa de cineva de la o televiziune de stiri. La congresul care va avea loc in scurt timp, Victor Ponta isi poate permite sa fie presedintele PSD. Din acest punct de vedere urmeaza zile de foc pentru PSD. Eu nu cred ca presedintele Iohannis va de vreun semnal, dar daca ati observa dumneavoastră, e un asalt. Sunt ca refugiatii in fata gardului lui Viktor Orban. Se trage cu toate tunurile. Sigur va fi un nou dosar disjuns din primul, e dosarul din rechizitoriu.

Vezi și: Lider PSD: Dragnea vrea scoaterea partidului de la guvernare/ surse

"Rezulta ca Victor Ponta a incercat sa influenteze ANAF-ul. Asta poate sa fie un nou dosar care intr-adevar daca trece de Parlament, presedintele Iohannis poate sa il suspende. E mai mult un asalt psihologic si Victor Ponta care e obisnuit cu acest asalt va rezista. Tot universul se va concentra pe teza: cata vreme e Ponta la guvern, e o rusine. E clar ca vor inainte Camera Deputatilor o noua cerere , un nou dosar, o noua cerere de ridicare a imunitatii. Noul dosar vizeaza functia de premier. Premierul a intervenit la ANAF. Astazi au aparut informatii cu o afirmatie din rechizitoriu. In rechizitoriu se spune ca Victor Ponta in calitate de premier de data aceasta a incercat sa influenteze ANAF-ul. Azi a aparut pe surse ca DNA a disjuns din dosarul trimis in judecata un dosar care vizeaza functia de premier. Se va propune Camerei Deputatilor o cerere de ridicare a imunitatii. Victor Ponta poate sa isi petreaca linistit ziua de nastere. Este de datoria PSD-ului sa il apere pe Victor Ponta. Luni incepe procesul, are loc o sedinta a PSD, iar luni PNL va incepe procedura unei motiuni de cenzura pentru demiterea guvernului Ponta.”, a spus jurnalistul Ion Cristoiu într-o intervenție la Romania TV.