Echipa României a lansat un avertisment naționalei Irlandei

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 24-09-2015 14:41

Presa irlandeza avertizeaza reprezentativa antrenata de Joe Schmidt sa nu subestimeze echipa României, care a aratat curaj si determinare în meciul cu Franta, fiind de parere ca scorul acestei întâlniri, 38-11, în favoarea "cocosilor galici", nu reflecta realitatea de pe teren

"Românii lanseaza un avertisment pentru Irlanda", a titrat Irish Examiner. "Daca Irlanda a permis ca vreun sentiment de autolinistire sa-i încolteasca în minte înaintea meciului cu România de duminica, atunci acesta a fost cu siguranta eliminat" dupa partida "stejarilor" cu Franta, a continuat sursa citata de Mediafax.

"Cartile de istorie vor arata Franta drept câstigatoare a meciului din Grupa D cu un punct bonus, dar în realitate a fost mult mai greu de atât. România a demonstrat curajul si determinarea care au devenit sinonime cu echipele mici de la acest turneu", mai noteaza Irish Examiner.

"România calita în lupta transmite un avertisment Irlandei", a scris si Belfast Telegraph. "România nu a trecut de faza grupelor în sapte încercari, dar a aratat suficienta putere aici pentru a sugera ca poate încurca atât Italia, cât si Irlanda în încercarea acestora de a atinge faza sferturilor de finala. Favoritii (n.r. - Franta) au fost inferiori în posesie, dominare teritoriala si recuperari în primele 40 de minute ale meciului, în timp ce România a fost la cel mai bun nivel al ei", a continuat publicatia nord-irlandeza.

Reprezentativa de rugby a României a fost învinsa, miercuri, pe Stadionul Olimpic din Londra, de selectionata Frantei, scor 38-11 (17-6), în primul meci al "stejarilor" în Grupa D de la Cupa Mondiala din Anglia. În urmatorul meci, România va întâlni Irlanda, duminica, tot la Londra.