Delegatie europeana, in cautarea inchisorilor secrete CIA din Romania

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 25-09-2015 12:39
Actualizat: 25-09-2015 13:27

O delegatie europeana a Comisiei LIBE se afla in Romania unde are o intalnire cu membrii Comisiei pentru aparare din Senat in vederea unei documentari cu privire la inchisorile secrete ale CIA.

Secretarul de stat al MAE George Ciamba a avut deja o intrevedere joi cu o delegatie a Comisiei LIBE si a precizat ca in urma verificarilor efectuate in perioada 2005-2008, nu au rezultat probe care să indice că pe teritoriul României au existat centre de detenţie ale CIA.

"În cadrul întrevederii, secretarul de stat George Ciamba a reafirmat importanţa deosebită acordată de autorităţile române derulării unui dialog cuprinzător cu reprezentanţii Parlamentului European pe teme de interes pe agenda europeană actuală.

A exprimat, în acest sens, aprecierea deosebită faţă de activitatea constantă a Comisiei LIBE în vederea promovării drepturilor omului, valorilor fundamentale şi practicilor democratice, la nivel UE şi internaţional, şi a reiterat ataşamentul profund şi constant dovedit de România faţă de respectarea acestor principii şi valori", menţionează un comunicat al MAE.