Confruntări între poliția israeliană și palestinieni pe Esplanada Moscheilor

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 28-09-2015 07:52

Noi confruntări între poliţia israeliană şi palestinieni au izbucnit luni dimineaţă pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, unde tensiunea a crescut cu ocazia celebrării sărbătorii evreieşti de Sukkot (Sărbătoarea Corturilor), când toţi evreii se adună la Ierusalim pentru a-şi aminti de grijă pe care le-a purtat-o Dumnezeu în pustiu, în trecut, după cum relatează France Presse.

Scutieri, desfăşuraţi pe Esplanada Moscheilor, au recurs la grenade lacrimogene şi grenade asurzitoare pentru a dispersa protestatarii, în timp ce o parte dintre manifestanţi au aruncat cu pietre în forţele de ordine înainte de a se baricada în interiorul moscheii Al-Aqsa, care a fost înceruită de poliţie.

Esplanada Moscheilor - un loc sfânt atât pentru musulmani, cât şi pentru evrei- a fost în ultimele săptămâni scena unor ciocniri violente între israelieni şi palestinieni.

Palestinienii sunt îngrijoraţi de posibilitatea ca premierul israelian Benjamin Netanyahu să pună sub semnul întrebării statu-quo-ul din 1967 al locurilor sfinte, fapt negat de acesta, scrie agerpres.ro