Sub conducerea UNPR, Capitala rămâne fără apă caldă şi căldură

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 28-09-2015 17:20
Actualizat: 28-09-2015 18:38

Situaţia în Bucureşti este din ce în ce tot mai dificilă în privinţa furnizării de apă caldă şi căldură, iar noua conducere UNPR se confruntă cu o criză majoră. Compania ELCEN, producătorul de agent termic, a primit luni o înştiinţare de la Romgaz, principalul furnizor de gaz, că livrările de combustibil vor fi oprite în 16 noiembrie, dacă Elcen nu-şi plăteşte datoria de 550 de milioane de lei.

Marcel Nicolaescu, directorul Elcen, a precizat la Digi24 că s-a ajuns în această situaţie din cauza faptului că RADET nu a plătit către Elcen preţul agentului termic furnizat. RADET ar avea o datorie către Elcen de nu mai puţin de un miliard de euro. Preţul agentului termic este asigurat 50% din facturile bucureştenilor, iar 50% direct din bugetul Primăriei Capitalei. Potrivit directorului Elcen, în fiecare an s-au aprobat sume tot mai mici de la bugetul Capitalei, astfel că s-a ajuns în prezent ca ultima plată către Elcen să fie pentru luna aprilie 2013.

"Fac apel la Primaria Capitalei, prin bugetul pe care trebuie să-l asigure, să ne plătească datoriile", a spus Marcel Nicolaescu.