INCREDIBIL La ce recurg rușii în războiul din Siria / VIDEO

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 05-10-2015 18:51

Televiziunea publica Rossia-24 a inceput sa difuzeze prognoza meteo si pentru Siria, in contextul raidurilor aeriene rusesti in aceasta tara. Este o premieră mondială a propagandei ruse, nicio altă țară nemaifăcând așa ceva până acum.

Citește și: Titus Corlățean a ajuns la DNA

'Subiectul saptamanii sunt loviturile aeriene ale fortelor ruse care au inceput in Siria. Si, dupa cum estimeaza expertii, data pentru aceste actiuni militare a fost foarte bine aleasa din perspectiva climaterica', a comentat prezentatoarea rubricii meteo de la canalul de televiziune Rossia-24 in editia de sambata, potrivit Agerpres. 'Luna octombrie este ideala pentru zborurile in spatiul aerian al Siriei', a continuat ea, in timp ce se difuzate inregistrari video cu bombardamentele rusesti sub titlul 'Conditiile meteo pentru zboruri'.

Citește și: Reacția lui Victor Ponta după decizia zilei în justiția din România

Motivul pentru care luna e atat de bine aleasa este acela ca in anotimpul cald, in Siria au loc furtuni de nisip care afecteaza sistemele de tintire cu laser – insa, incepand din octombrie, astfel de fenomene sunt mult mai rare.

'Vantul poate sa sufle cu pana la 15 metri pe secunda si ploua o data la fiecare 10 zile, dar aceasta nu va avea niciun impact semnificativ asupra bombardamentelor noastre', a spus prezentatoarea. In ceea ce priveste temperatura, „caldura devine critica pentru piloti la 35 de grade Celsius, dar, din fericire, temperatura rareori ajunge la astfel de niveluri in octombrie”, a explica prezentatoarea.

Citește și: Judecătorii îl țin în suspans pe Sorin Oprescu: Ce l-au anunțat

Si chiar daca zilele innorate sunt mai numeroase decat in timpul verii, altitudinea norilor variaza de la 4 km la 10 km in aceasta perioada. „In aceste conditii, avioanele noastre ar putea sa treaca pe sub nori si sa efectueze eficient bombardamentele”. Atentie, totusi: "Toamna vine rapid si vremea se va schimba in luna noiembrie. Ceata este mai frecventa si aceasta ar putea face un pic mai dificile raidurile avioanelor noastre', a avertizat prezentatoarea meteo, sugerand astfel ca raidurile aeriene rusesti caree au inceput saptamana trecuta ar putea continua pana in noiembrie.