O tenismenă de top i-a dat în judecată pe organizatorii US Open

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 15-10-2015 13:16

Jucatoarea Eugenie Bouchard a dat în judecata pentru neglijenta federatia americana de tenis, organizatoarea US Open, pe care o considera vinovata de accidentarea suferita la Flushing Meadows, când a alunecat si s-a lovit la cap în vestiar, informeaza presa americana, potrivit Mediafax.

În plângerea formulata de avocatii canadiencei de 21 de ani se arata ca ea a alunecat si a cazut în sala de fizioterapie, din cauza unei substante periculoase de pe podea, iar pârâtii - federatia americana si centrul national de tenis de la Flushing Meadows, unde a avut loc turneul - "au provocat sau creat" incidentul ori "au stiut sau ar fi trebuit sa stie" ca acea substanta era pe podea.

Avocatul Morelli Ratner a declarat pentru New York Times ca a fost vorba de "un agent de curatare care ar fi trebuit sa fie lasat pe podea pe timpul noptii când vestiarul nu mai era folosit" si ca încaperea ar fi trebuit încuiata din motive de securitate.

În plângere nu se face referire la o valoare a daunelor solicitate, dar acestea vor fi stabilite de jurati daca pârâtii vor fi gasiti vinovati.

Bouchard sustine ca accidentarea suferita a obligat-o sa se retraga din turneul de la US Open, unde era calificata în optimile de finala ale probei de simplu si în mansa a doua a probelor de dublu feminin si dublu mixt, dar si de la turneele de la Wuhan si Tokyo, precum si sa abandoneze în primul tur la China Open. Astfel, sustine ea, a pierdut 13 locuri în ierarhia WTA de simplu (înaintea US Open era pe locul 25).

La 4 septembrie, Eugenie Bouchard a evoluat la simplu si dublu mixt la US Open, iar apoi si-a pierdut echilibrul în vestiar si a cazut, lovindu-se la cap. Ea s-a retras de la ultimul Grand Slam al anului si a încercat sa revina pe teren la China Open. În primul tur, la Beijing, ea a abandonat meciul cu Andrea Petkovici, la scorul de 6-2, 1-1, pentru sportiva germana, canadianca acuzând ametelei.