Cathedral Plaza, din nou în atenția Departamentului de Stat al SUA

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 15-10-2015 16:50

În timp ce autoritățile din Primăria Capitalei și reprezentanții Cathedral Plaza încearcă blocarea aplicării deciziilor judecătorești de dezmembrare a clădirii ilegale, Raportul Departamentului de Stat al SUA pe anul 2014 privind 'Libertatea religioasă' menționează refuzul aplicării deciziei privind demolarea turnului construit lângă Catedrala romano-catolică din București, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Iată ce reține raportul dat publicității în data de 14 octombrie 2015: 'Primarul din București a continuat să refuze aplicarea unei hotărâri judecătorești definitive din 2013 de a demola un turn de birouri construit ilegal lângă Catedrala romano-catolică. Potrivit hotărârii, turnul a fost considerat un risc pentru integritatea fizică a catedralei. În iunie Biserica Romano-Catolică a depus plângeri la CEDO și la Direcția Națională Anticorupție, acuzând funcționarii publici din subordinea primarului de corupție și obstrucționarea justiției. În luna iulie Biserica Romano-Catolică a trimis a 20-a scrisoare adresată Președintelui Băsescu, solicitând sprijinul pentru demolarea clădirii'.

Reamintim că Departamentul de Stat a urmărit neregulile proiectului Cathedral Plaza începând cu raportul din anul 2006, iar reprezentanții ambasadei SUA la București au afirmat foarte clar în legătură cu acest subiect: 'Respectarea legii și deciziile instanței reprezintă fundația democrației'”, se mai arată în comunicat.