PNL, despre dosarul Mineriada: Poate sa nască o lume nouă

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 22-10-2015 13:34

Ancheta în dosarul 'Mineriada' este o victorie a victimelor acelor evenimente sau rudelor acestora, dar si un moment istoric care poate sa nasca o lume noua si un semnal ca societatea româneasca poate sa-si asume teme 'grele', a declarat, joi, prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu.

Într-o declaratie de presa, Predoiu afirma ca aceasta ancheta este, cel putin în etapa actuala, în primul rând o victorie a victimelor sau rudelor victimelor 'care s-au luptat în fata justitiei europene', dar si o victorie a Curtii Europene a Drepturilor Omului.

'Adresez un îndemn la reflectie euroscepticilor si celor care mai pun la îndoiala daca e bine sau nu e bine ca România sa fie parte a unui sistem european, a unui concert european. Fara Curtea Europeana a Drepturilor Omului poate ca nu am fi avut aceasta discutie astazi. Nu e mai putin laudabil demersul pe care îl fac astazi procurorii de a redeschide aceasta ancheta. Sigur ca suntem departe de verdictul Justitiei, dar este un semnal extrem de puternic, e un semnal ca noi, ca Justitie, ca societate, putem sa ne asumam teme grele, descoperirea adevarului. Suntem datori sa descoperim adevarul si sa punem în fata noastra adevarul', a aratat Predoiu, potrivit Agerpres.

În opinia sa, daca în acest dosar se va face Justitie, în România va fi 'o lume si mai buna'. 'E un moment care poate sa nasca o lume noua. E un dicton latin care spune 'Fiat Justitia et pereat mundus'. Eu l-as întoarce putin pe dos si as spune ca daca se face Justitie în acest caz s-ar putea sa avem o lume si mai buna, cu certitudine chiar. Este un moment istoric, chiar daca, repet, nu suntem înca în punctul în care sa spunem ca s-a facut Justitie. Este un început de Justitie gratie tenacitatii victimelor, rudelor, avocatilor care i-au ajutat, asociatiilor care i-au ajutat si întelepciunii si profesionalismului judecatorilor de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului', a adaugat liderul liberal.