Gorghiu: România este ţara cu cele mai mici fonduri alocate cercetării

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 24-10-2015 14:02

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu spune că România este ţara ''cu cele mai mici fonduri alocate cercetării'' iar cu un asemenea buget ''nu putem să evoluăm în nicio direcţie''.

''Suntem ţara care are mai puţin de 1 la sută din PIB dedicat cercetării, avem vreo 0,4 la sută, adică o nimica toată şi în aceste condiţii este clar că nu putem să evoluăm în nicio direcţie cu un asemenea buget pentru cercetare, cu bugetul pentru Educaţie care este mizerabil'', a declarat, sâmbătă, la Buzău, Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Co-preşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, alături de lideri ai filialei judeţene PNL Buzău, au plantat, în mod simbolic, câţiva pomi fructiferi, cu ocazia vizitei pe care au efectuat-o la Staţiunea de Dezvoltare-Cercetare pentru Legumicultură.

''Simbolistica pe care vrem noi să o dăm plantării de astăzi este legată şi de fondurile din cercetare (...)Vrem să dăm un semnal, sperăm să fie unul bun, o să continuăm în toate judeţele pe unde mergem această campanie şi sper ca exemplul nostru să fie urmat şi de alţii', a mai spus Gorghiu.