NEBUNIE în SUA: O tânără intră cu maşina în mulţime în Oklahoma, 3 morţi şi 22 de răniţi

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 24-10-2015 22:31
Actualizat: 24-10-2015 23:22

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 22 au fost rănite sâmbătă atunci când o maşină a intrat într-un grup de foşti şi actuali studenţi ai universităţii din Oklahoma, în sudul Statelor Unite, a informat poliţia locală, potrivit AFP. 

Persoana de la volanul maşinii care a rulat cu viteză mare a fost arestată, a confirmat poliţia din oraşul Stillwater, unde se află Oklahoma State University (OSU). 

Este vorba despre o femeie în vârstă de 25 de ani, reţinută pentru conducere "sub influenţa" unor substanţe, termen care în Statele Unite poate desemna conducerea sub influenţa drogurilor, alcoolului sau a medicamentelor. 

Dintre cele 22 de persoane rănite, opt sunt în stare gravă, a adăugat sursa amintită.

"Oamenii zburau în aer la 10 metri înălţime ca păpuşile din cârpe", a povestit Konda Walker. 

La rândul său, universitatea de stat din Oklahoma şi-a exprimat într-un mesaj pe Twitter "tristeţea în urma tragicului accident petrecut cu ocazia adunării din această dimineaţă". "Toate gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre persoanele afectate", a mai scris OSU.

Un martor ocular al incidentului petrecut sâmbătă dimineaţă în jurul orei 10.00 (15.00 GMT), citat de Stillwater News Press, a afirmat că iniţial a crezut maşina făcea parte din spectacolul în cursul defilării, înainte ca mulţimea să intre în panică.

Numeroase universităţi americane organizează manifestaţii de genul celei din Oklahoma, o sărbătoare la care sunt aşteptaţi foşti şi actuali studenţi ai instituţiei. 

Canalul de televiziune News On 6 a menţionat că evenimentul de la OSU, unul din cele mai importante din Statele Unite, reuneşte anual zeci de mii de persoane.AGERPRES