Ghiţă, vedetă la arabi: 'Sunt unul dintre cei mai buni prieteni ai premierului' - VIDEO

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 27-10-2015 15:27
Actualizat: 27-10-2015 16:22

Al Jazeera, celebra reţea TV din Qatar, a realizat un reportaj despre dosarele de corupţie din ţară noastră şi despre consecinţele acestora pentru societate. "Oameni şi putere - Războiul României cu corupţia" este numele reportajului realizat de Glen Ellis, autorul a numeroase reportaje în Europa de Est.

În reportajul Al Jazeera sunt intervievaţi Laura Codruţa Kovesi, Ion Cristoiu, Adam Crăciunescu, dar şi Sebastian Ghiţă. "Cu puternicul suport al preşedintelui, Kovesi a putut să-şi îndrepte atenţia către premierul Victor Ponta", se arată în materialul jurnalistic. După fragmentul în care se vorbeşte despre problemele penale ale premierului, Ghiţă este prezentat ca ţintă a DNA într-un dosar alături de cumnatului lui Ponta.

"Sunt unul dintre cei mai buni prieteni ai actualului prim-ministru, Victor Ponta. Am avut campania prezidenţială şi am luptat alături de camarazii mei politici în tabăra lui Victor Ponta. După două sau trei luni, a început această anchetă. (...) Dacă o persoană a făcut o greşeală, este în continuare o fiinţă umană, încă are drepturi şi, chiar dacă e acuzat, nu este un duşman al procurorului, al societăţii sau al legii", afirmă Ghiţă.

Reportajul nu ocoleşte suspiciunile care planează asupra preşedintelui Iohannis, în urma unei investigaţii RISE Project, dar nici mafia lemnului care a afectat pădurile din România.

Vezi mai jos reportajul complet: