Fruadă în Parlamentul European. SCANDAL cu precedent în România

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 29-10-2015 09:38

Parlamentul European (PE) este afectat de un scandal pornit de la un gest des întâlnit anii trecuţi şi în Parlamentul României. Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedintele al PE, relatează că Marine Le Pen, preşedintele Frontului Naţional, formaţiune de extrema dreaptă din Franţa, a "votat" deşi nu se afla la locul de muncă.

"Un fapt inedit, aici, la Parlamentul European, nu acasa: ieri, la voturi, o deputatata PPE din Suedia a observat ca aparatul de vot al dnei Le Pen inregistra voturi, desi domnia sa nu era in sala!? O ancheta a debutat imediat, cu atat mai mult cu cat un raport a fost transat la o diferenta de un singur vot. Chestiunea are si implicatii pecuniare, deoarece eurodeputatii nu isi primesc banii pe ziua respectiva decat daca voteaza cel putin jumatate din voturile pentru ziua respectiva. Ori Madame Le Pen a votat la greu, absenta fiind!? Sigur, cel care a votat in locul ei va spune ca a facut-o fara stiinta ei, sacrificandu-se pentru sefa, insa el nu putea sa o faca fara cartela ei de vot, pe care, cel mai probabil, i-a subtilizat-o intr-un moment de neatentie. Se poate merge chiar mai departe: dna Le Pen ar putea spune ca omul a fost infiltrat in partid tocmai pentru a o discredita si, deci, va trebui sa fie dat afara din partid etc etc etc. Cool, nu-i asa? Promit sa va tin la curent cu mersul investigatiei...", scrie europarlamentul PSD pe Facebook.

Asemenea cazuri au existat şi în Parlamentul României, când mai mulţi parlamentari au fost filmaţi când votat "la mai multe mâini". În 2012, opt deputaţi au votat şi pentru colegi. Era vorba despre Gheorghe Ana – PSD, Vasile Berci – PNL, Marius Dugulescu – PDL, Ion Dumitru – PSD, Dănuţ Liga – PDL, Ciprian-Florin Luca – PSD, Valentin Rusu – PDL, Ioan Stan – PSD. Deputaţii respectivi au fost sancţionaţi cu interzicerea participării la o zi de şedinţă de plen, respectiv cu neplata indemnizaţiei şi a diurnelor aferente acesteia.