VIDEO + Stenograme. Ameteala la votul in cazul Udrea. Cum s-au incurcat deputatii si cine e de vina

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 29-10-2015 17:50
Actualizat: 29-10-2015 18:52

A fost ameteala marea la votul de miercuri pentru retinerea si respectiv arestarea Elenei Udrea. Deputatii s-au cam incurcat. Cu 4 bile in mana si cu 4 urne in fata lor, acestia s-au gasit intr-o situatie de-a dreptul derutanta, dupa cum reiese din clipul prezentat mai jos.

Cert este ca aceasta ameteala a dus la o adevarata incurcatura in Comisia de numarare a voturilor si la dezbateri aprinse care pana la urma au dus la respingerea cererii de arestare si la incuviintarea cererii de retinere. Din imagini se vede ca mai multi deputati au ramas fara bile pentru urnele destinate votului pentru arestare.

Unii spun ca intreaga incurcatura ar fi fost regizata de cei care au vrut sa o scape in acest fel pe Elena Udrea. Cine a fost de vina pentru aceasta organizare simultana a votului si cum s-a ajuns la aceasta decizie puteti vedea citind mai jos stenogramele sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Domnul Niculae Mircovici (deputat minoritati):

Domnule preşedinte, ca şi secretar de şedinţă, întreb cum anume se va desfăşura votul? Vor fi trei apeluri şi vom trimite de trei ori câte două bile? Pentru că nu poate să primească patru sau şase bile odată un deputat; introduce toate şase bilele într-o singură urnă, la reţinere. Cum? Despre ce vorbim?

Deci, vor fi trei voturi diferite? Cu trei apeluri? Am înţeles.

Domnul Florin Iordache (deputat PSD):

Domnule Tobă.

Domnul Georgică Tobă (sef departament legilativ):

O dată urmărirea penală, de două ori – reţinere şi arestare; două rânduri de urne, două apeluri.

Domnul Marian Neacşu (deputat PSD):

Eu cred că este atributul nostru să hotărâm asta.

Domnul Florin Iordache:

Procedural, am stabilit. Este un apel, secretarul face apelul, dăm votul pe începerea urmăririi, se numără, se prezintă raportul, se mai face o dată apelul pentru cele două hotărâri cu reţinere şi arestare, cu calup de două urne.

Alte observaţii? Nu sunt.

video realizat de Realitatea TV